Cum Ducesa de Cambridge (31 de ani) mai are doar cateva ore pana cand va aduce pe lume al treilea succesor la tronul Marii Britanii dupa Printul Charles si Printul William, toata presa se preocupa acum de subiectul zilei: bebelusul regal. Iata mai jos 5 lucruri pe care nu le stiati (poate) despre tinerele vlastare regale si venirea lor pe lume:
1. In trecut un ministru era prezent la nasterile bebelusilor regali pentru a se asigura ca acestia nu sunt inlocuiti
Se crede ca aceasta practica a inceput in 1688 cand zeci de oficiali au asistat la nasterea Mariei de Modena, sotia lui James al II-lea, pentru a indeparta zvonurile ca Maria nu era cu adevarat insarcinata si ca bebelusul urma sa fie introdus ilegal in camera intr-o plosca. Traditia a continuat pana in secolul XX. Ultima nastere asistata de un ministru a fost cea a verisoarei Reginei Elisabeta a II-a, Printesa Alexandra, in 1936, practica urmand sa fie oprita legal cu putin timp inainte de nasterea Printului Charles, in 1948.
2. Sotii regali nu au fost mereu prezenti la nasterea copiilor lor
In timp ce Regina Elisabeta a II-a il aducea pe lume pe Printul Charles, Printul Philip, Ducele de Edinburgh era foarte prins cu un joc de squash.
3. Regina Victoria a fost prima care a folosit anestezia la nastere
Reginei Victoria, care a dat nastere la noua copii de-a lungul vietii, i s-a dat cloroform pentru atenuarea durerilor in timpul nasterii celui de-al optulea, respectiv al noulea copil, Printul Leopold (nascut in 1853) si Printesa Beatrice (nascuta in 1857). Decizia ei de a folosi anestezic se crede ca a fost luata pentru a populariza utilizarea analgezicelor in timpul nasterii. John Snow, doctorul care a administrat medicamentul, este cunoscut astazi ca unul dintre fondatorii epidemiologiei, dupa ce a detectat un inceput de epidemie de holera la o pompa de apa din Soho.
4. Printul William a fost primul succesor la tron care s-a nascut in spital
Printul William s-a nascut in aripa privata Lindo a Spitalului St Mary, Paddington, pe 21 iunie, 1982. Fratele lui s-a nascut la acelasi spital doi ani mai tarziu, pentru ca acum, fiul sau fiica lui William sa se nasca tot aici. Desi aceasta pare calea cea mai normala de urmat la aducerea pe lume a unui copil, traditia aceasta incetatenita de cativa ani reprezinta de fapt o rupere a traditiei. Pana la nasterea lui William, toti succesorii la tron se nasteau acasa. Printul Charles s-a nascut la Buckingham Palace, in timp ce, Regina Elisabeta a II-a s-a nascut in casa bunicului sau in 1926, desi pe vremea aceea nu se astepta ca ea sa devina regina, din moment ce unchiul ei era urmatorul succesor la tron si nu tatal acesteia.
5. Bebelusii regali nu au nume de familie
Membrii familiei regale au o multime de nume. Printul William de exemplu a fost botezat William Arthur Philip Louis, in timp ce tatal sau a fost numit Charles Philip Arthur George, dar multi dintre cei intitulati Alteta Sa Regala nu au nume de familie. Printii William si Harry au folosit ca nume de familie la scoala si in carierele lor militare “Wales”, dar aceasta denumire provine de la titlul oficial al tatalui lor Printul de Wales. William si Kate ar putea folosi aceasta denumire in continuare si pentru bebelusul regal ce va veni pe lume in doar cateva ore. Ca descendenti ai Reginei Elisabeta a II-a si ai Ducelui de Edinburgh, ei ar putea folosi de asemenea denumirile de Windsor sau Mountbatten-Windsor, ambele denumiri fiind destul de noi si ele. Acestea au fost adoptate in timpul Primului Razboi Mondial pentru a ascunde originile germane ale familiei.
Comentarii recente