Scortisoara este considerata al doilea cel mai popular condiment in Europa si SUA, dupa piperul negru. Aromata scortisoara a fost consumata inca din Egiptul Antic in scopuri medicale, pentru tratarea diverselor afectiuni ale gatului cat si pentru tratarea artritei. Desi, teoretic, scortisoara are numai beneficii pentru sanatate, trebuie sa tii cont de faptul ca, in cantitati mari, aceasta poate deveni otravitoare.
Iata mai jos 5 motive pentru a te ‘imprieteni” cu scortisoara:
Lupta cu virusii si infectiile
Scortisoara este un antimicrobian, antibiotic, antifungic si un agent antiviral natural, intarind in acelasi timp sistemul imunitar. In unele tari, scortisoara este folosita pentru a combate virusii si infectiile. Unele studii au aratat chiar ca, scortisoara ar fi capabila sa diminueze riscul contactarii virusului HIV.
Pentru a te bucura de beneficiile pe care le are scortisoara pentru sistemul imunitar ar trebui sa consumi uleiul esential de scortisoara. Acest ulei te poate apara de asemenea si impotriva anumitor bacterii care provoaca eruptii pe fata, duc la raceli sau gripe sau cauzeaza probleme la nivelul tractului digestiv.
Previne si trateaza Candida
Studiile au aratat ca persoanele suferind de Candida carora li s-a dat ulei esential de scortisoara sau extract de scortisoara au prezentat o imbunatatire in privinta simptomelor si o scadere a nivelului infectiei cu ciuperca Candida albicans.
Studiile au aratat de asemenea ca scortisoara lupta impotriva Candida combatand inflamatia, atacand ciuperca, incurajand reactia autoimuna a intestinului si intarind imunitatea. Scortisoara ajuta de asemenea la controlarea nivelului de zahar din organism, stiut fiind faptul ca, prea mult zahar in tractul digestiv, creste riscul infectiei cu Candida.
Combate alergiile
Unele studii au aratat ca anumiti compusi din scortisoara reduc inflamatiile si combat reactiile neplacute ale organismului la histamina. De asemenea, s-a demonstrat ca scortisoara atenueaza simptomele crizelor de astm.
Imbunatateste sanatatea pielii
Dupa cum spuneam in randurile de mai sus, scortisoara are proprietati antimicrobiene si antibiotice care protejeaza pielea de infectii, eruptii cutanate, reactii alergice si iritatii. Daca vrei sa folosesti scortisoara pentru un ten mai curat si mai sanatos, poti apela cu incredere atat la uleiul de scortisoara cat si la scortisoara pudra.
Cel mai usor de folosit este uleiul. Nu trebuie decat sa il aplici direct pe pielea curata si durerea, inflamatis si durerea se vor atenua simtitor. In combinatie cu mierea de albine, scortisoara combate cu succes acneea si alergiile pielii.
Imbunatateste sanatatea dentara
Poate suna ca o nebunie, dar, da, este cat se poate de adevarat, poti folosi scortisoara pe post de pasta de dinti. Asta pentru ca, gratie proprietatilor ei antibacteriene, va feri dintii de efectele daunatoare ale bacteriilor din gura. Bacteriile din gura sunt vinovate pentru respiratia urat mirositoare, carii sau chiar infectii.
Comentarii recente