Pentru ca weekendul este cea mai frumoasa perioada a saptamanii care merita a fi sarbatorita si altfel decat prin sfanta lene si cuviosul somn, iata mai jos cateva variante posibile (selectate de noi din multe altele existente) in care v-ati putea “umple” zilele (si mai ales noptile) care ne despart de o noua saptamana de munca:
1. Noaptea Muzeelor. In noaptea de sambata spre duminica (14-15 mai) cei care nu au vizitat inca muzeele din Bucuresti (sau din tara), sunt invitati sa se mobilizeze cu ocazia acestui eveniment ajuns deja la a saptea editie. Noaptea Muzeelor este un eveniment ce precede sarbatorirea Zilei Internaţionale a Muzeelor, instituite de Consiliul International al Muzeelor (ICOM) pe data de 18 mai. In Europa, evenimentul este sarbatorit in 2011 de aproximativ 3 000 de muzee, iar in Romania, in jur de 60 de muzee isi deschid portile cu ocazia Noptii Muzeelor. Gasiti detalii despre muzeele din Bucuresti si din tara care au spus DA in 2011 acestui eveniment aici: http://www.noapteamuzeelor.ro.
2. Festivalul Club A 2011. Evenimentul care marcheaza implinirea a 42 de ani de Club A debuteaza astazi, 13 mai, si tine pana miercuri, 18 mai. 42 de trupe autohtone vor concerta in cele sase zile de festival aici, dupa cum urmeaza:
VINERI, 13 MAI
Vița de Vie, Florian din Transilvania, Urma, Nightlosers, Barock, Metrock
SAMBATA, 14 MAI
Trupa Veche, Travka, Timpuri Noi, byron, Doru Stănculescu și Sorin Minghiat, Ioana & Vlad Pupăzan
DUMINICA, 15 MAI
Direcția 5, Les Elephants Bizarres, Luna Amară, Basorelief, Grup 74, Blackbeers
LUNI, 16 MAI
Șuie Paparude, Partizan, Zob, Mircea Vintilă și Brambura, Tiptil, Central Warehouse
MARTI, 17 MAI
Cargo, Paraziții, Sarmalele Recim, Spitalul de Urgență, The MOOoD, Țapinarii
MIERCURI, 18 MAI
Iris, Nicu Covaci, OCS, Blazzaj, Mike Godoroja & Blue Spirit, Voodoo
In afara de concerte, Festivalul Club A 2011 va mai insemna si Cafeneaua Culturala Club A care isi va avea sediul central intr-un cort de pe Strada Lipscani si unde veti avea ocazia sa aflati mai multe despre proiectele pe care Institutia Culturala Club A le-a derulat inca de la inceputuri (1969), precum si o serie de evenimente stradale si strangerea de fonduri pentru un caz umanitar.
3. Dimineata Muzeului National al Satului “Dimitrie Gusti”– este un eveniment organizat aici pe 14 mai, intre orele 09.00 – 14.00 cu ocazia Noptii Muzeelor. Din motive de securitate a patrimoniului, Muzeul Satului nu poate fi vizitat noaptea, de aceea propune vizitatorilor o plimbare matinala si un program ce include expozitii de fotografie, lansari de carte, momente poetice, un concert folcloric si o serie de ateliere interactive.
4. O plimbare la sosea. Sambata, 14 mai, de la ora 11.00, Fundatia Calea Victoriei va invita sa descoperiti povestile unei serii de cladiri vechi de pe soseaua Kiseleff. Cei care doresc sa participe la “plimbarea la sosea” trebuie sa se inscrie pe adresa de e-mail contact@victoriei.ro. Costul participarii este de 25 lei (pentru studenti) si 30 de lei (pret intreg). Plecarea in expeditia culturala se va face din fata Muzeului Taranului Roman. Cei care va vor spune povestile uitate de pe soseaua Kiseleff vor fi istoricii Anita Sterea si Victor Grecu.
5. Exponatul Lunii la Muzeul National de Istorie a Romaniei – Coroana Regilor Romaniei. In luna mai, Muzeul National de Istorie a Romaniei expune Coroana Regilor Romaniei, un bun cultural de patrimoniu, confectionat din otelul unuia dintre tunurile turcesti capturate de romani la Plevna, in timpul razboiului din 1877. Coroana de otel a Romaniei a fost confectionta la Arsenalul Armatei, situat pe Dealul Spirii si a reprezentat, dupa cum spunea Carol I in discursul de dupa incoronare (din dimineata zilei de 10/22 mai 1881) “un simbol al independentii si puterii Romaniei.” Mai multe despre povestea Coroanei Regilor Romaniei puteti citi aici: http://www.mnir.ro/ro/Evenimente/Eveniment.aspx?IDEveniment=133.
Comentarii recente