Chinezii Dong din satul Baojiang, din regiunea Guangxi Zhuang a Chinei, practica si astazi o traditie veche de 500 de ani. Traditia este pe cat de veche, pe atat de cruda, insa taranii isi justifica ritualul spanzurarii unui taur de un copac pana cand acesta moare, spunand ca le aduce noroc, vreme buna, recolte bogate, pace si prosperitate…
Taranii plimba taurul mai intai in jurul zonei unde cred ei ca se aduna ghinionul. Apoi, aleg un copac ceremonial din sat de care spanzura animalul, nu inainte de a-l impopotona cu flori. Localnicii nu doresc in ruptul capului sa renunte la traditie, negand pana si faptul ca este cruda, pentru ca in ultimii ani ritualul a adus tot mai multi turisti curiosi in zona.
Printre traditiile zonei se mai numara si ritualul spanzurarii vacilor. Acesta are loc pentru a-i avertiza pe cetatenii care nu respecta legile comunitatii asupra a ceea ce se poate intampla cu ei insisi daca nu isi schimba comportamentul.
Traditia spanzurarii taurului are loc de 470 de ani, pe data de 2 iunie a calendarului chinezesc. Odata ce animalul a fost decorat cu flori si legat cu franghii, cei mai puternici oameni ai comunitatii ridica animalul in aer unde acesta isi va gasi sfarsitul in fata familiilor si a copiilor mici. Latul este uneori curbat peste piciorul animalului pentru ca acesta sa se chinuie mai mult si pentru ca, cat mai multi oameni sa ajunga aici sa-l vada murind. Satenii care vad chinul animalului vor fi binecuvantati de zei, conform traditiei.
In China exista o minoritate de in jur de trei milioane de chinezi Dong care au o limba distincta si festivaluri diferite fata de restul tarii.
Comentarii recente