Consumul fructelor de padure reduce efectele imbatranirii creierului si va protejeaza impotriva pierderilor de memorie, au demonstrat de curand cercetatorii. Asadar consumati cu incredere capsuni, mure, afine, fructe care, datorita cantitatii mari de polifenoli pe care o contin, ajuta creierul sa isi efectueze cu mai multa usurinta “functiile de menaj”.
Shibu Poulose, autorul studiului care a fost prezentat Societatii Americane de Chimie a declarat: “Vestea buna e ca acesti compusi naturali (polifenoli) care se gasesc in fructe si legume au un efect anti-inflamator si antioxidant puternic, care protejeaza creierul de efectele imbatranirii”.
Polifenolii din fructele de padure ajuta anumite celule ale creierului, numite microglia, sa curete proteinele toxice din creier, care genereaza pierderile de memorie survenite odata cu imbatranirea sau alte simptome ale declinului mental.
Shibu Poulose a mai spus ca “odata cu inaintarea in varsta celulele microglia nu mai reusesc sa isi exercite roul asa cum trebuie, lasand aceste proteine toxice sa se acumuleze in creier. Ca urmare a acestui fapt, urmeaza o etapa in care celulele se supra-activeaza, distrugand si celulele sanatoase ale creierului”.
Polifenolii din fructele de padure au tocmai acest rol, de a restabili echilibrul in functia de menaj a creierului, mentinandu-l astfel sanatos pana la adanci batraneti. Cercetarea efectuata de Shibu Poulose este primul studiu care arata aceste efecte benefice ale fructelor de padure.
Comentarii recente