In cazul in care nu v-ati dumerit inca ce vrea sa insemne logo-ul pregatit special astazi, 9 iunie, de Google in memoria lui Lester William Polsfuss, va lamurim noi! Logo-ul de astazi reprezinta o “chitara” interactiva la care fiecare dintre voi isi poate descoperi sau perfectiona, calitatile de chitarist.
Ingenioasa chitara a fost creata de Google in memoria chitaristului american de muzica jazz si country Lester William Polsfuss, ramas in istoria muzicii sub numele de Les Paul. Astazi se implinesc 96 de ani de la nasterea pionierului chitarii electrice, decedat in 2009. Pe langa contributia extraordinara pe care a avut-o in dezvoltarea chitarii electrice, Les Paul si-a castigat respectul in lumea muzicala si pentru calitatile sale de compozitor si inventator.
Datorita muncii duse de Les Paul in vederea dezvoltarii chitarii electrice, noi genuri muzicale au putut aparea ulterior. Rock’n’roll-ul este doar unul din genurile muzicale care isi datoreaza istoria aparitiei chitarii electrice.
Les Paul a creat in 1940 una dintre primele chitari electrice rezistente din lume, al carei design a fost “botezat” The Log (Busteanul) si care a inceput sa fie produsa in serie in 1946 de firma Gibson. In acelasi an, compania rivala Fender a scos pe piata modelul Esquire si astfel a inceput concurenta pe piata producatorilor de chitari electrice.
In 1961, Gibson, fara stirea lui Paul, a schimbat design-ul chitarii, creand un model mai usor si mai elegant, care a fost denumit Gibson Les Paul.
Logo-ul special de astazi (unul dintre cele mai complexe realizate pana acum) dedicat de Google celebrului Les Paul va permite sa va creati propriile melodii la chitara electrica si… mai mult decat atat, va permite sa va si inregistrati compozitiile, astfel incat sa le puteti arata nepotilor peste ani…
Melodiile pot fi compuse atat plimband mouse-ul pe corzile chitarii cat si apasand direct tastatura, dupa ce, ati apasat in prealabil pe butonul negru de sub corzi care trebuie sa devina rosu inainte de a canta la chitara ca si cum ati canta la pian.
In alte versiuni ale logo-ului, butonul negru de sub corzi este inlocuit cu un buton cu functie de inregistrare care salveaza fiecare nota si creeaza ulterior o adresa URL cu partitura salvata, pe care, cei care aspira la o cariera in muzica, sau, mai degraba, angajatii plictisiti din birouri o pot trimite prietenilor la fel de plictisiti din alte birouri pentru a crea duet-uri. Asadar, spor la compus!
Comentarii recente