O dieta sanatoasa ne poate proteja de multe probleme de sanatate. O demonstreaza si un studiu recent care ne incurajeaza sa consumam banane pentru a preveni pierderea auzului, in acelasi mod in care consumam lapte pentru a avea oase puternice.
Potasiul ne protejeaza de pierderea auzului
Recentul studiu arata ca potasiul, prezent in cantitati mari in banane, ne poate proteja de pierderea auzului din cauza imbatranirii sau a factorilor de mediu, in timp ce zincul ne protejeaza impotriva tinitusului.
Pierderea auzului a fost asociata in trecut cu un risc mai mare de depresie si dementa.
Potrivit studiului de fata, potasiul joaca un rol important in functionarea urechii interne dar si in transformarea sunetelor din mediul inconjurator in semnale pe care sistemul nervos le poate recunoaste. Asta nu inseamna insa ca un consum crescut de banane ne poate vindeca de pierderea auzului ci doar ne ajuta sa ne mentinem acest simt atat de important.
Pe langa potasiu, un rol important in mentinerea unui auz bun il au si alti nutrienti precum: zincul, magneziul, vitamina B12 si acidul folic.
Zinc impotriva tinitusului!
Urechea interna are cea mai mare concentratie de zinc dintre toate organele, studii anterioare aratand ca exista o legatura foarte stransa intre deficitul de zinc si tinitus, un zgomot constant ca un zumzet sau un tiuit auzit de unii oameni in ureche.
Tinitusul poate cauza mult stres in viata de zi cu zi, insa, din fericire, exista foarte multe modalitati de a scapa de el, printre acestea numarandu-se si o dieta sanatoasa.
Magneziul, care se gaseste in multe legume, nuci si seminte s-a demonstrat ca joaca un rol important in a ne proteja de pierderea auzului din cauza zgomotului din mediul inconjurator, de la cel provocat de masinariile zgomotoase pana la ascultarea muzicii la volum inalt.
Comentarii recente