Cu putina organizare, cu niste copii odihniti si bine hraniti la purtator si cu un dram de curiozitate venita din partea lor, in Noaptea Muzeelor, familiile cu copii pot bifa chiar si 2-3 muzee. Oferta este variata si cat se poate de interesanta pentru cei mai mici dintre vizitatorii de muzee, dar si pentru parintii lor, de ce nu, si reprezinta o alternativa binevenita la clasicul program de weekend: acasa-parc, masa, somn, iar parc si iarasi somn:)
Iata ce va recomandam noi:
Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” isi deschide portile pentru vizitatori la ora 15.30 si va ramane deschis pana la ora 24.00. Iata programul de sambata, 20 mai, potrivit site-ului muzeului:
- 16:30 – 17:00 – Lansarea cartii „Originea speciilor”, autor Charles Darwin;*
- 17:00 – 17:30 – Vernisajul expozitiei temporare „Urme in timp”;*
*(Participarea la aceste doua evenimente se va face pe baza inscrierii prealabile pe emailinfo@antipa.ro, in limita a 100 de locuri.)
- 18:00 – 24:00 – Vizitarea gratuita a expoziției permanente a Muzeului;
- 18:00 – 24.00 – Proiectii de filme documentare oferite de Digi Animal World;
- 18:00 – 23.00 – Colectare entomologica a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialistilor din muzeu;
- 22:00 – 23.00 – Interceptarea liliecilor din gradina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiștilor din muzeu.
Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” poate fi o alterntiva buna la clasicul parc de dupa amiaza. Muzeul Satului isi deschide portile pentru Noaptea Muzeelor la ora 16.00, accesul urmand a fi gratuit pana la ora 19.00. Atelierele de mestesuguri populare gazduite aici s-ar putea dovedi interesante pentru multi dintre micuti.
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” se deschide la ora 20.00 si ramane asa pana la ora 4.00 dimineata. Daca vom avea noroc si va fi senin vom putea privi stelele prin telescop, iar micutii vor fi cu siguranta fascinati sa vada cat de mica este de fapt lumea asta mare…
Muzeul Cailor Ferate – CENAFER
Copiii vor fi fascinati sa admire aici trenuletele in miniatura de pe cea mai mare diorama feroviara din tara. Micutii vor putea “gusta” de asemenea din atmosfera vechilor compartimente de tren de odinioara, iar voi parintii puteti privi filme vechi feroviare. Noaptea Muzeelor incepe aici la ora 20.00 si se incheie la ora 3.00 dimineata. Muzeul se afla in incinta Garii de Nord la adresa: Str. Calea Griviței, Nr. 193 B.
Casa Experimentelor este un loc ce va fi adorat de cei mai neastamparati dintre vizitatori. Asta pentru ca aici, exponatele spun mai degraba “atinge-ma” decat “nu pune mana!”. Copiii vor putea asista la experimente din domeniile: optica și iluzii optice, acustica, electricitate si magnetism, fluide, plasma, unde, mecanica, matematica si biologie, etc. Casa Experimentelor isi incepe programul special din Noaptea Muzeelor la ora 20.00 si il incheie la ora 1.00. Vizitarea expozitiei se face in grupuri de cate 60 de persoane si dureaza aproximativ o ora.
Opera Comica pentru Copii incepe Noaptea Muzeelor la ora 19.00 si o incheie la ora 2.00. Copiii vor invata ce este epoca medievala si o vor descoperi prin intermediul atmosferei special create, vor juca jocuri de societate si vor “rascoli” institutia descoperindu-i toate secretele. Mai multe depre Noaptea Muzeelor la OCC cititi aici.
Oraselul Cunoasterii este primul muzeu interactiv de stiinta din Romania. Programul Noaptea Muzeelor incepe aici la ora 20.00 si se incheie la ora 00.00.Copiii vor ramane cu impresia ca stiinta poate fi pana la urma doar o joaca de copii participand la experimente distractive de chimie in aer liber, dar și la mini ateliere de creatie. Un nou exponat-joc va putea fi testat de catre participanti.
Ferma Animalelor isi deschide portile larg pentru copii la ora 19.00 si va va lasa sa va faceti de cap pe-acolo pana la 23.30. Pe langa faptul ca micutii vor prinde exact momentul in care necuvantatoarele se “imbraca in pijamale”, ei vor mai putea asista aici la piese de teatru si ateliere de creatie.
Comentarii recente