In ziua de azi e posibil aproape orice gratie minunatelor telefoane inteligente si mai ales aplicatiilor care s-au inventat pentru acestea. In aceasta ordine de idei, un cuplu din Indiana a dezvoltat o aplicatie smartphone cu ajutorul careia poti intra in legatura cu… lumea spiritelor. Vanatorii de fantome Roger Pingleton si Jill Beitz, din Greenwood (Indiana, SUA) au creat Spirit Story Box, o aplicatie, care, chipurile, transforma electricitatea supranaturala in cuvinte englezesti. Autorii aplicatiei, spun ca, potrivit dailymail.co.uk, scopul lor este sa mai dezvolte si alte aplicatii paranormale pentru iPhone si ca, in principiu, ei si-au dorit ca oamenii sa se distreze folosind aplicatia in discutie.
Inventatorii aplicatiei si alte cateva zeci de persoane s-au distrat pana acum folosind Spirit Story Box pnetru a gasi fantome in muzeul de istorie din Richmond. Si se pare ca au gasit… ei povestind ca aplicatia a rostit o multime de cuvinte care aveau legatura cu zonele in care vanau fantome. Potrivit lui Roger Pingleton si Jill Beitz, aplicatia Spirit Story Box preia modificarile de zgomot electric aleator selectand cuvinte dintr-un vocabular pre-programat. Cand aplicatia se “loveste” de ceva, “rostesete” un cuvant. Spirit Story Box costa 99 de centi si poate fi cumparata de la magazinul de aplicatii Apple, insa nu beneficiaza de o versiune Android.
Desi niciun om de stiinta nu ar confirma acest lucru, Wanda Lou Willis (75 de ani) istoric in folclor si autor din Indianapolis, care a cercetat locuri supranaturale si bantuite spune ca dispozitivele electronice ar putea fi folosite pentru a comunica cu spiritele. “Electricitatea pare sa atraga spiritele” spune ea via dailymail.co.uk. Oamenii au multa electricitate in corp. Se crede ca atunci cand murim spiritul nostru devine ceva in univers asemeni unui curent electric.
Curiosi, jurnalistii de la sediul New MailOnline din New York, care isi au birourile intr-o cladire veche de la 1900 din centrul Manhattan-ului (deci cu mult potential de a gazdui fantome) au testat aplicatia. De cum au pus-o la treaba ea a inceput sa rosteasca tot felul de cuvinte la interval de un minut. Primul cuvant rostit in mijlocul camerei a fost “jenat”. In colturile biroului, aplicatia a rostit “greu” si apoi “banda”. Pe casa scarilor aplicatia a rostit “plamani umflati”. Jurnalistii care cred in povestile cu fantome de la respectiva redactie au tras concluzia ca era vorba despre spiritul unei femei care a murit de bronsita in cladire pe vremea cand in zona prolifera industria textila…
Comentarii recente