Se spune ca atunci cand mancam carne, inghitim odata cu ea si o portie de traume – traumele suferite de animale in momentul in care acestea au fost sacrificate. Dar din traumele animalelor s-au construit in ultimii ani industrii infloritoare care fac ca, aproape toate obiectele care ne inconjoara si pe care le folosim in viata de zi cu zi sa contina o mica doza de… trauma.
Asadar, cand spuneti ca nu consumati carne de oaie, mai ganditi-va o data! Pentru ca sapunul cu care va spalati in fiecare zi contine ingrediente provenind de la frumosul animal! In plus, un ser facut din placenta de oaie se aplica ca tratament cosmetic pana si pe cele mai fine tenuri din lume!
Chiar daca, probabil, cei mai multi bolnavi de afectiuni cardiace nu consuma carne de porc, multi dintre acestia isi datoreaza viata animalului omnivor, pentru ca, transplantul de valve cardiace de la porc la om este astazi o practica medicala curenta.
Intestinele de vaca sunt colectate de la abatoare de anumite firme pentru a produce din ele un soi de corzi naturale pentru rachetele de tenis, preferate de multi jucatori de top din sportul alb. Pentru a acoperi cu plasa o singura racheta de tenis, sunt necesare intestinele provenind de la patru vaci. Dupa un tratament de sase saptamani, care se aplica intestinelor, rezulta niste corzi de racheta de tenis superioare calitativ care au capacitatea de a reveni mereu la forma initiala dupa ce lovesc mingea, spre deosebire de corzile sintetice care, dupa socul resimtit la impactul cu mingea, se intind si raman asa. Tot din intestinele de vaca se mai produc corzi pentru harpe si alte instrumente muzicale.
Din oasele vacilor, prelucrate cu multa pricepere de chinezi, se naste celebrul portelan chinezesc numit Bone China, ce contine o cantitate semnificativa de cenusa de oase. Serviciile de ceai si de masa realizate dintr-un astfel de portelan sunt printre cele mai fine si mai apreciate in China…
Nici copitele vacilor nu scapa neprelucrate! Din acestea se extrage o proteina numita cheratina cu ajutorul careia se obtine o spuma speciala pentru stingerea incendiilor folosita in aeroporturi. Spuma este foarte eficienta in stingerea incendiilor de proportii care pot fi generate de combustibilul folosit in aviatie.
Va place pestele? Dar berea? V-ati gandit vreodata ca cele doua produse au ceva in comun? Ei bine da, acest lucru e adevarat si se datoreaza faptului ca unele companii de bere folosesc cleiul de peste (obtinut din vezicile urinare ale sturionilor) pentru a limpezi mult indragita licoare in ultima etapa a procesului de productie a berii. Dat fiind faptul ca sturionii sunt pe cale de disparitie, companiile de bere se multumesc astazi si cu vezicile urinare ale altor specii de pesti, precum somnul vietnamez. Dar stati linistiti, in procesul de productie a cleiului de peste, vezicile sunt sterilizate si prelucrate, si, se pare ca niciun strop din aceasta vezica nu ajunge in cele din urma in halba voastra!
Din pielea de peste marii designeri castiga bani frumosi intrucat din pielea de peste-lup si somon se obtin genti, curele si chiar costume de baie foarte elegante si foarte scumpe.
Intre parfumul vostru preferat si casalot exista o legatura foarte stransa, mai ales daca obisnuiti sa folositi un parfum foarte scump. Care anume? Faptul ca ambra cenusie, o substanta folosita pentru fixarea mirosului parfumurilor, este obtinuta din calmarii nedigerati de casalot, pe care acesta ii vomita in cele din urma…
In mod sigur nu am epuizat exemplele care arata cum “traumele” ne usureaza viata de zi cu zi sau ne-o fac mai placuta, insa, mai mult ca sigur v-am facut sa priviti altfel animalele din jurul vostru…
Comentarii recente