Bill Marler este avocat experimentat si expert in domeniul sigurantei alimentare, fiind recunoscut ca cel mai proeminent avocat al bolilor alimentare din America. Marler Clark, societatea de avocatura pentru siguranta alimentara a reprezentat mii de persoane impotriva companiilor alimentare ale caror produse au cauzat vatamari corporale si chiar moarte.
Dupa doua decenii in care s-a pus in slujba unor astfel de cazuri, Marler s-a decis sa nu mai puna gura pe o serie de alimente care s-au dovedit de multe ori vinovate pentru imbolnavirea clientilor sai. Iata care sunt acestea:
Stridii negatite
Marler spune via Business Insider ca a vazut mai multe afectiuni alimentare legate de crustacee in ultimii cinci ani decat a vazut in doua decenii de cariera. Cauza: apele din ce in ce mai calde. Din moment ce apele la nivel global sunt tot mai calde, are loc o crestere microbiana care face ca fructele de mare consumate crude sa nu mai reprezinte alimente sigure.
Fructe si legume gata taiate
Marler spune ca fuge de fructele si legumele gata taiate din supermarket-uri “ca de ciuma”. Chiar daca e mai comod sa le iei gata taiate si sa le consumi direct cand ajungi acasa, faptul ca sunt manipulate de mai multe persoane le transforma in alimente potential periculoase.
Varza de Bruxelles negatita
Epidemiile cauzate de aceasta leguma sunt relativ frecvente, cu mai mult de 30 de bacterii ce pot fi raspandite de acest aliment consumat in stare cruda. Cele mai frecvente epidemii pe care le-a declansat in ultimele doua decenii sunt cele de salmonella si E. coli. Marler spune ca nu consuma aceasta leguma sub nicio forma, preparata sau nepreparata.
Friptura in sange
Marler spune ca prefera carnea bine gatita, intrucat, adauga el, carnea trebuie gatita la temperaturi de peste 160 de grade pentru a se distruge bacteriile periculoase precum E.coli sau salmonella.
Oua crude
In 1980 si la inceputul anilor ’90 au existat epidemii de salmonella care s-au produs exact din cauza consumarii acestor produse. Acum, spune Marler, exista sanse mult mai mici sa te contaminezi cu salmonella consumand oua crude, insa atat timp cat ele exista e mai bine sa fim prudenti.
Lapte si suc nepasteurizate
Exista o miscare moderna care incurajeaza oamenii sa consume sucul si laptele crude, argumentand prin faptul ca pasteurizarea distruge calitatile nutritionale ale produselor. Marler spune ca pasteurizarea nu este periculoasa in timp ce sucurile si laptele crud, da, existand riscul de contaminare cu bacterii, virusuri si paraziti.
Comentarii recente