Daniele Barresi este un chef italian in varsta de 26 de ani, specializat in patiserie, si in acelasi timp un sculptor iscusit in alimente, fiind capabil sa transforme aproape orice aliment intr-o adevarata capodopera. Specialitatea lui sunt insa fructele de avocado, dovlecii si pepenii, dar se descurca foarte bine si cu un manunchi de broccoli sau un platou de fructe de padure…
Barresi a devenit interesat de sculptura in alimente pe cand avea doar 19 ani, in momentul in care a vazut la o nunta cateva lucrari de arta alimentara. Fiind impresionat de ce se poate obtine din banalele alimente, a inceput sa se documenteze serios, si in final s-a apucat de treaba. Prima lucrare a fost realizata dintr-un mar si l-a captat atat de mult incat s-a apucat sa exerseze serios, in special pe dovleci. Cand s-a simtit destul de pregatit, s-a gandit sa se inscrie intr-o competitie pentru a vedea ce cred si altii despre abilitatile sale.
La prima competitie de sculptura in alimente la care a participat, desfasurata in Italia, Barresi a obtinut o medalie de bronz. Insa la urmatoarea, desfasurata in Elvetia, a obtinut aur, iar la urmatoarea din Luxemburg a luat din nou aurul.
In ce priveste timpul petrecut pentru realizarea unei astfel de capodopere, acesta variaza in functie de marimea fructului dar si de complexitatea modelului ales. De pilda, pentru o sculptura in avocado, spune el, nu are nevoie de mai mult de 40 de minute, in timp ce pentru a sculptura in pepene sau dovleac are nevoie de, intre 30 de minute si sase ore.
Sa-i admiram cateva creatii:
Comentarii recente