In cazul in care v-ati cam plictisit sa tot vizitati in vacante paradisuri terestre, va propunem in randurile de mai jos cateva destinatii aflate la polul opus, mai putin cunoscute. Asadar, daca vreti sa traiti senzatii tari nu prea placute in vacanta si daca v-ar placea sa fugiti din vacanta rupand pamantul inapoi spre casa, incercati una din urmatoarele destinatii:
Catacombele Capucinilor (Palermo, Italia)
Catacombele din Palermo sunt o destinatie turistica macabra potrivita pentru cei mai curiosi si mai curajosi dintre turisti. Catacombele sunt deschise in orice zi cu exceptia celei de duminica. E recomandat sa nu ramaneti inchisi in ele intrucat circula povesti sinistre despre acest loc. Ca de exemplu cea care spune ca un betiv a adormit inauntru si s-a trezit in mijlocul noptii. Barbatul a fost gasit intr-o stare groaznica si a fost dus la un spital de psihiatrie. Scriitorul francez Guy de Maupassant, scria despre acest loc: “Capetele cadavrelor arata teribil, gurile lor par sa vorbeasca, fetele lor par contorsionate de o frica inexprimabila, de nesuportat”.
Parcul tematic Haw Par Villa (Singapore)
Acest parc este fata opusa a Disneyland-ului si pare a fi fost construit pentru a-i invata pe copii despre mortalitate. In parc se gasesc 1000 de statui si 150 de diorame inspirate din mitologia chineza. Scenele de dezmembrare de exemplu, au rolul de a-i invata pe copii sa nu triseze la examene. Partile bune ar fi ca nu se plateste bilet la intrare si ca nu toate statuile sunt la fel de ingrozitoare.
Nagoro: Satul papusilor “vii”
Ayano Tsukimi a decis sa completeze populatia localitatii cu replici inanimate ale satenilor. Asa se face ca ciudatele creaturi se gasesc peste tot: pe malul raului sub forma de pescari, la scoala sub forma de elevi si profesori, cupluri de batrani odihnindu-se pe banca, s.a. Ciudatenia si mai mare este ca satul are 37 de locuitori si 350 de papusi.
Sicriele suspendate (Sagrada, Filipine)
Locuitorii din Sagrada nu isi ingroapa sicriele in pamant ci le atarna de niste stanci. Pentru ca sicriul unui locuitor al comunitatii sa ajunga sa fie atarnat de aceste stanci, “locuitorul” sau trebuie sa indeplineasca anumite criterii, ca de exemplu sa fi fost casatorit si sa fi avut nepoti. Se spune ca, cu cat sicriul se afla mai sus pe stanca, cu atat “locuitorul” sau este mai aproape de cer…
Christ of the Abyss (San Fruttuoso, Italia)
Statuia a fost montata la o adancime de 16 metri sub apa de scufundatorul italian Duilio Marcante in 1954 ca semn de recunostinta pentru prietenul sau Dario Gonzatti, care a murit in acest loc. Statuia masoara 2 metri si jumatate iar drumul pana la ea merita fie si doar pentru o scurta aventura subacvatica.
Orasul fantoma fumegand din Centralia (SUA)
Construit pe o mina de carbune, orasul a fost infloritor pana in 1962, cand, aici a izbucnit un foc. 10 ani mai tarziu, in asfalt au aparut crapaturi din care iese si acum fum. Autoritatile au evacuat orasul, in care astazi mai locuiesc in jur de 7 oameni. Ce ar fi interesant de vazut? Nimic mai mult decat un oras fantoma care, in plus, mai si fumega din toti rarunchii…
Spitalul militar abandonat din Beelitz-Heilstätten (Germania)
Acest spital situat la doar 40 de kilometri de Berlin ar putea fi cu usurinta punctul de plecare al celui mai inspaimantator film de groaza. De-a lungul timpului spitalul a servit ca sanatoriu pentru tuberculosi sau ca spital militar printre pacientii caruia s-a numarat insusi Adolf Hitler. Astazi, o parte a spitalului este folosita ca centru de recuperare neurologica, restul zacand total abandonat.
Biserica tuturor sfintilor (Sedlec, Republica Ceha)
In secolul al 14-lea, staretul manastirii a facut un pelerinaj in Tara Sfanta si a adus inapoi cu el pamant de pe Golgota, pe care l-a presarat pe toata temelia manastirii. Asa se face ca dintr-o data o multime de oameni si-au dorit sa fie ingropati la Sedlec. Prin urmare, vechile ramasite ale celor inhumati acolo au trebuit exhumate pentru a se face loc noilor veniti. Frantisek Rint, sculptor in lemn si co-proprietar al bisericii, a decis ca cele 40 000 de oase exhumate sa fie folosite ca ornamente originale pentru biserica.
Parcul de sculpturi Veijo Rönkkönen (Finlanda)
Veijo Rönkkönen a fost un sculptor finlandez foarte popular dar si foarte timid, majoritatea operelor sale ramanand pentru o lunga perioada de timp in propria lui curte. Aceste sculpturi ciudate se crede ca sunt autoportretele sculptorului, si multe dintre ele sunt completate cu dinti umani reali.
Comentarii recente