Mulți dintre adolescenții cu abilități deosebite sunt în pericol de a nu atinge gradul de performanță corespunzător inteligenței și talentului lor sau riscă să părăsească sistemul de educație din lipsa mijloacelor financiare precare. Sistemul educațional nu îi ajută, iar familiile nu au posibilitatea de a susține parcursul lor.
Acești tineri riscă să cadă pradă unui sistem social și educațional neperformant, în ciuda abilităților lor creative și intelectuale. Evenimentul Art&Fashion for Education desfasurat la Timisoara in perioada 23 iunie – 17 iulie, are ca scop strângerea de fonduri pentru persoane cu abilități deosebite, fără posibilități materiale. Fondurile strânse vor fi transformate în computere care vor fi donate acestor adolescenți.
Selecția persoanelor beneficiare ale programului se va face cu ajutorul @Fundatia Noi Orizonturi.
O serie de fashion designers dintre cei mai cunoscuți din România au fost invitați să creeze o piesă vestimentară inspirată dintr-o lucrare de artă. Curatorii vor lucra direct cu designerii pentru a crea o expoziție unică, fără precedent în România.
Printre artiștii aleși ca sursă se află Maya Lin, Gottfried Helnwein, Antony Gormley, Apichatpong Weerasethakul, Tamara Łempicka, Cy Twombly, Mircea Suciu, Joseph Kosuth, Ben Vautier sau Mike Kelley.
Expoziția va fi deschisă și la Muzeul de Artă din Timișoara (23 iunie – 17 iulie 2015) și Muzeul Național de Artă din Cluj (03 septembrie – 16 septembrie 2015).
Evenimentul va fi în conexiune cu Romanian Design Week care se desfășoară în aceeași perioadă.
“Art & Fashion for Education” este un proiect inițiat și curatoriat de către Pavilion Curatorial Office (Răzvan Ion, Eugen Rădescu și Gergő Horváth) și Bucharest Biennale – Bucharest International Biennial of Contemporary Art.
Atât echipa proiectului cât și artiștii/designerii vor lucra pro bono pentru acest eveniment.
Foto: modart.lk
Comentarii recente