Un studiu efectuat recent de oamenii de stiinta de la Centrul Hershey pentru Sanatate si Nutritie din Marea Britanie ne incurajeaza sa consumam cu si mai multa incredere delicioasa ciocolata. Cercetatorii au demonstrat ca ciocolata neagra si pudra de cacao contin substante mult mai benefice pentru organism decat multe sucuri de fructe.
In cadrul unui test acestia au demonstrat ca pudra de ciocolata neagra contine foarte multi antioxidanti (care protejeaza organismul impotriva bolilor de inima si a cancerului) si polifenoli – binecunoscuti pentru efectele uimitoare pe care le au impotriva imbatranirii pielii. Denumirea de super-alimente este atribuita de obicei produselor alimentare bogate in antioxidanti – compusi care previn oxidarea si opresc deteriorarea celulelor sanatoase. Asadar, oamenii de stiinta au studiat separat proprietatile unor portii de ciocolata neagra, cacao, ciocolata calda, si mai multe tipuri de sucuri naturale de fructe . In urma compararii rezultatelor obtinute s-a demonstrat ca atat ciocolata neagra cat si praful de cacao contin mai multi antioxidanti si flavonoli decat fructele. Dr. Debra Millar, autorul principal al studiului a declarat astfel ca: “semintele de cacao ar trebui sa fie etichetate ca “super-fructe”, iar derivatele provenind din semintele de cacao ca pudra de cacao naturala si ciocolata neagra ar trebui considerate “super-alimente”. Cercetatorii au mai spus ca prin incalzire, ciocolata isi pierde toate calitatile care o fac atat de benefica pentru sanatate.
Comentarii recente