Daca ai “rasfoit” suficient de mult internetul, atunci e foarte probabil sa-ti fi cazut la un moment dat privirea pe o banda desenata care se termina cu o rautate de genul: “Sper sa calci pe o piesa Lego!”.
Dar ce poate a fi atat de rau in a pasi pe o piesa Lego? Cine are copii stie… E suficient sa o patesti o singura data pentru ca ulterior sa iti instruiesti copilul la modul cel mai serios sa nu isi mai lase jucariile Lego imprastiate prin toata casa.
Asadar, cine e vinovat pentru durerea insuportabila pe care ti-o provoaca pasirea pe o piesa Lego? De fapt, sunt mai multi factori responsabili. In primul rand ar fi faptul ca in laba piciorului un om are in medie 200 000 de receptori senzoriali individuali. Gandindu-ne la faptul ca in momentul in care calci pe o piesa Lego, intreaga ta greutate se concentreaza pe punctul de contact dintre picior si piesa, afectand o sumedenie de receptori senzoriali, e si normal ca durerea “impactului” sa se resimta in tot corpul. Pe de alta parte, de vina mai este si produsul chimic din care sunt confectionate piesele Lego. Cele mai iubite piese de constructie din lume sunt alcatuite dintr-un polimer de plastic ABS, ce include trei componente care le confera pieselor Lego calitatile binecunoscute: rezistenta, duritate, stralucire, etc. Asa se face ca, atunci cand o persoana de aproximativ 75 de kilograme calca in miezul noptii, in drum spre baie, pe o piesa Lego, generand o presiune de 3 milioane de Pascali, resimte o durere suficient de mare incat sa tipe atat de tare ca sa-i trezeasca pe toti posesorii de Lego din cartier.
Comentarii recente