In editia din 1 februarie 2010 a emisiunii „Buna ca viata”,
Invitata speciala a emisiunii este Ioana Parvulescu, scriitoare si calatoare in timp intre Bucurestiul secolului XIX, Bucurestiul interbelic si Bucurestiul contemporan. Autoare a unui roman despre Bucurestiul secolului XIX, „Viata incepe vineri”, si redactor la „Romania literara”, ea le-a vorbit lui Dragos si Laurei despre Bucurestiul literar, boema orasului si evolutia literaturii in tumultul orasului, de la Bucurestiul interbelic la Bucurestiul anului 2000.
Materialele emisiunii prezinta imagini cu Calea Victoriei in perioada interbelica, cea mai literara artera a capitalei. Etnologul Serban Anghelescu face o introducere in cultura de cafenea, prezentand trei stabilimente celebre in lumea literara: Capsa interbelica, Uniunea Scriitorilor comunista si Muzeul Literaturii postcomunist. Criticul de arta Adrian-Silvan Ionescu aduce farmecul secolului XIX in emisiune: el se imbraca in stilul perioadei respective, cu tilindru si papion, colectioneaza obiecte vechi si chiar reconstituie lupte din istoria Romaniei alaturi de Asociatia 6 Dorobanti.
In final de emisiune, Laura ia Bucurestiul la picior, pe unul din traseele proiectului URME realizat de Muzeul Literaturii Romane: Gradina Icoanei, Str. Icoanei, Bdul. Dacia, Str. Mihai Eminescu, pentru promovarea istoriei literare a orasului.
Foto: Ionut Staicu
Comentarii recente