Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Columbia (SUA) arata ca persoanele care calatoresc frecvent prezinta un risc cu 92% mai mare de a deveni obeze decat persoanele care stau mai mult pe-acasa.
Studiul a fost efectuat pe 13 000 de indivizi si arata ca persoanele care calatoresc mai mult de doua saptamani pe luna prezinta nu numai un risc crescut de a deveni obeze ci si tensiune arteriala mai mare si un risc crescut de a suferi in viitor de boli cardiovasculare.
Cercetatorii au constatat de asemenea ca indivizii care calatoreau mai mult de doua saptamani pe luna, se deplasau in proportie de 81 % cu masina, in timp ce doar 16% calatoreau cu avionul. In aceste conditii, cauza starii proaste de sanatate a celor care calatoresc mult este pusa pe seama alimentatiei sarace si a sedentarismului pe care il presupun drumurile lungi la volan.
Intrebati cum isi descriu propria stare de sanatate, calatorii frecventi au raspuns in proportie de 260 % ca au o sanatate precara.
In aceste conditii Dr. Andrew Rundle, unul din autorii studiului a declarat ca marile companii ai caror angajati sunt nevoiti sa calatoreasca mult in interes de serviciu ar trebui sa puna la dispozitia acestora programe educative si strategii menite sa le imbunatateasca modul de viata al angajatilor in timp ce calatoresc.
Comentarii recente