„V-aţi întrebat vreodată de unde vine deliciosul şniţel de porc pe care tocmai l-aţi savurat? Sunt şanse mari să vină din import, mai exact din Germania, furnizorul nostru principal de carne, când vine vorba de porc”, a dezvăluit corespondentul Ştirilor ProTv, Anca Nastasi, cea care va prezenta în ediţia din 18 martie a emisiunii România, te iubesc! un reportaj în care arată cum a fost posibil ca porcul românesc să nu mai aibă nicio şansă în faţa celui de import.
Deşi România ar fi capabilă nu doar să se hrănească singură, ci să mai şi exporte 1.000.000 de tone de porc, în realitate, povestea porcului românesc e tristă. „Azi faci profit din carne doar dacă poţi vinde în cantităţi mari şi reuşeşti să faci rost de 1,5 milioane de euro, cât costă o fermă de porci – evident, din import – fiindcă industria românească a fost mai preocupată de traficarea fiarelor vechi decât de evoluţia tehnologică”, a declarat Anca Nastasi. În cadrul ediţiei din 18 martie, telespectatorii ProTv vor fi însoţiţi de Anca prin Germania şi vor înţelege astfel de ce acolo carnea de porc e mai ieftină decât aici şi de ce şansele României la export, ca şi cele de a mânca vreodată carne mai ieftină, sunt de-a dreptul nule.
Comentarii recente