Weekendul 24-25 septembrie deschide maratonul cultural BUCURESTI, AL 6LEA ELEMENT, o serie de spectacole cu acces liber pentru bucuresteni, o ampla calatorie in lumea artelor si a arhitecturii uitate a Capitalei.
In aceasta toamna, prin muzica, pictura, teatru, film, literatura, sculptura si coregrafie, peste 100 de artisti romani vor pleda pentru o regenerare urbana si culturala a Bucurestiului. Proiectul BUCURESTI, AL 6LEA ELEMENT propune in perioada 24.09 – 29.10 un itinerariu cultural altfel, in sase episoade. Sase destinatii culturale mai putin obisnuite, locuri aproape invizibile, ce merita atentie si emotie datorita istoriei lor uitate sau nestiute vor chema publicul sa le redescopere cu spectacole la intersectia dintre arte.
Sambata, pe 24 septembrie, de la ora 17:00, la Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei 151, in curtea interioara, are loc spectacolul in aer liber „SALUT D’AMOUR”, un concert de muzica romantica sustinut de cvartetul de coarde ESSENCE. In paralel, spectatorii vor putea descoperi lucrarile pictorului Razvan Dumitru, care va expune o serie de tablouri in care isi exploreaza pasiunea pentru grafica si geometria 3D. In apropiere de Piata Victoriei, la intersectia dintre Calea Victoriei si strada Sevastopol, Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezinta amenajarea unei resedinte mai vechi, din perioada anilor 1846-1850, si este una dintre putinele resedinte aristocratice ale Bucurestilor din la Belle Epoque ramasa fidela proiectului initial.
Duminica, pe 25 septembrie, de la ora 17:00, in Tempul Coral de pe pe Strada Sfanta Vineri, nr. 9, Maia Morgenstern va recita fragmente din scrierile lui Mihail Sebastian pe muzica cvintetului de alama TAKE FIVE. TAKE FIVE va sustine un concert special cu titlul “ORASUL CU SALCAMI”, cu un repertoriu ce abordeaza muzica clasica si muzica traditionala evreiasca. Templul Coral din Bucuresti este o sinagoga a Comunitatii Evreilor din Bucuresti, fiind cel mai mare lacas de cult mozaic din oras. Edificiul a fost construit intre anii 1864-1866, fiind renovat in 1932 si 1945. Pe o suprafaţa de 448 m.p., in stil arhitectural neo-maur, impunator prin atmosfera de monumentala solemnitate, templul Coral este replica Templului din Leopoldstadt Viena distrus in timpul celui ce-Al Doilea Razboi Mondial.
Spectacolele vor continua in luna octombrie, iar accesul publicului este gratuit pe toata durata evenimentelor.
Comentarii recente