Un studiu recent efectuat de cercetatorii de la Universitatea Harvard a evidentiat beneficiile majore pe care le are pentru sanatate consumul a 70 de grame de cereale integrale pe zi. Printre alimentele bogate in cereale integrale se numara: taratea, ovazul si quinoa. Ele sunt foarte bogate in nutrienti valorosi pentru sanatate precum: proteine, fibre, fier sau acid folic.
Studiul efectuat de cercetatorii de la Harvard este o meta-analiza a 12 studii despre cerealele integrale, care au implicat peste 780.000 de participanti. In final s-a evidentiat faptul ca, 70 de grame de cereale integrale consumate zilnic (sau un castron mare de porridge) scade cu 22% riscul de moarte din orice cauza. In mod particular s-a demonstrat faptul ca indivizii care consuma zilnic aceasta cantitate de cereale integrale au prezentat un risc cu 20% mai mic de a muri de cancer. Tot cu 20% s-a redus si riscul de a muri de boli cardiovasculare.
Dr Qi Sun, profesor asistent de medicina publica la Universitatea Harvard a declarat ca: “Pe baza dovezilor solide din aceasta meta-analiza dar si din numeroase alte studii anterioare care au documentat beneficiile consumului de cereale integrale, cred ca furnizorii de servicii medicale ar trebui sa recomande unanim consumul de cereale integrale populatiei in general si pacientilor suferind de anumite boli in mod special pentru a-i ajuta sa aiba o stare de sanatate mai buna si pentru a reduce rata decesului”.
Foto: abouttimemagazine.co.uk
Comentarii recente