Un studiu publicat saptamana trecuta scotea la iveala faptul ca un mar pe zi chiar tine doctorul departe si ca persoanele care mananca echivalentul a patru mere pe zi vor resimti beneficiile acestui obicei in scaderea semnificativa a colesterolului. Iata mai jos alte cateva motive, la fel de bune, pentru a nu uita sa consumati cel putin cate un mar in fiecare zi:
Consumul de mere previne astmul. De cele mai multe ori astmul apare ca urmare a unei supersensibilitati sau a unei inflamatii a cailor respiratorii. Astmul poate fi declansat de aerul rece, exercitii fizice, anumite alimente, infectii, schimbari ale vremii sau de anumite alergii. Un studiu publicat in American Journal Of Respiratory Critical Care Medicine arata ca adultii care mananca cel putin doua mere pe saptamana isi reduc riscul de a dezvolta astm cu mai mult de o treime. Totodata s-a demonstrat ca merele si sucul de mere au un efect anti-astm mai puternic decat oricare alt aliment. Acest lucru se poate datora faptului ca merele au un continut mare de antioxidanti, inamici naturali ai bolii si cu puternic efect anti-inflamator. 100 de grame de mar contin de trei ori mai multi antioxidanti decat o portocala sau de opt ori mai multi antioxidanti decat o banana. Asadar, mancati un mar necuratat (cei mai multi antioxidanti se gasesc in coaja!) o data pe zi!
Otetul din cidru de mere vindeca intepaturile de insecte! O intepatura de viespe poate fi eficient calmata aplicand pe locul intepat un tampon de vata inmuiat in putin otet din cidru de mere. Licoarea este eficienta pentru ca transforma o serie de toxine aflate in veninul de viespe in compusi mai putin toxici. Din acest motiv otetul din cidru de mere poate fi folosit cu succes si pentru a trata o intepatura de meduza.
Consumul de mere duce la scaderea colesterolului! Un studiu realizat de cercetatorii americani, publicat saptamana trecuta a aratat ca femeile care au mancat 75 g de mere uscate (echivalentul a patru mere verzi) pe zi, timp de sase luni, au avut la sfarsitul experimentului colesterolul mai mic un o treime decat la inceputul “tratamentului”.
Otetul din cidru de mere scade hipertensiunea arteriala! Oamenii de stiinta au realizat mai multe studii pe aceasta tema din care a rezultat ca otetul din cidru de mere duce la scaderea tensiunii arteriale. S-a constatat de asemenea ca acidul acetic din otetul din cidru de mere duce la scaderea productiei hormonului numit angiotensina II responsabil se pare pentru constrictia vaselor de sange. Se spune de asemenea ca otetul din cidru de mere ajuta la scaderea in greutate, fapt ce atrage dupa sine si scaderea tensiunii arteriale. Asadar, se recomanda adaugarea unui strop de otet din cidru de mere in alimentatia zilnica.
Merele ajuta la imbunatatirea sanatatii gingiilor! Merele contin taninuri, substante care lupta foarte eficient impotriva bolii periodontale. In timp ce mestecam un mar, miscarea repetata a maxilarului activeaza circulatia sangelui in gingii ceea ce duce in timp la imbunatatirea sanatatii acestora. Asadar, mestecand doar un mar pe zi, gingiile voastre vor fi mai sanatoase!
Otetul din cidru de mere va scapa de sughit! Otetul din cidru de mere este un remediu traditional impotriva neplacutului sughit care poate fi cauzat de: o masa prea copioasa, un nivel redus al acidului gastric, fapt ce explica o digestie lenta a proteinelor, sau de alimente prea grase sau prea dulci care incetinesc de asemenea digestia. Pentru a scapa de sughit beti cu inghitituri mici un pahar cu apa amestecata cu o lingurita de otet din cidru de mere.
Consumul de mere previne osteoporoza! Aceasta afectiune care consta in reducerea densitatii osoase este asociata cu batranetea, menopauza, prea mult sau prea putin exercitiu fizic sau consumul redus de alimente bogate in calciu. Totusi cercetarile recente arata ca osteoporoza este legata si de existenta unei inflamatii in organism. Merele lupta eficace impotriva inflamatiilor datorita flavonidelor pe care le contin. Un studiu francez din 2005 arata ca merele contin un compus numit phlorizin, compus care se gaseste doar in mere. In urma unui experiment efectuat pe soareci de laborator s-a demonstrat ca phlorizinul previne pierderea masei osoase asociata cu inflamatiile din organism. Alte substante continute de mere contribuie cu succes la refacerea nivelului de estrogeni, nivelul scazut al acestora fiind si el o cauza binecunoscuta a osteoporozei. Asadar, se recomanda introducerea marului de la varste fragede in dieta copiilor.
Consumul de mere imbunatateste imunitatea! Un mar de dimensiuni medii contine 8 % din doza zilnica necesara de vitamina C pentru a avea o imunitate buna. Digestia pectinei din mere stimuleaza producerea de anticorpi precum si de celule albe cu rol de prevenire a aparitiei bolilor. Un mar pe zi este suficient pentru a avea o imunitate buna!
Comentarii recente