In cazul in care faceti parte din categoria oamenilor care au mustrari de constiinta de fiecare data dupa ce mananca o bucatica de ciocolata, avem vesti excelente! Potrivit celui mai recent studiu efectuat de cercetatorii americani cu privire la efectele pe care le are ciocolata asupra organismului uman, se pare ca ciocolata nu numai ca nu ingrasa, ba din contra, aceasta ar ajuta chiar la pierderea de calorii.
Studiul efectuat de cercetatorii americani arata ca persoanele care mananca frecvent ciocolata au mai putina grasime in organism decat persoanele care mananca ciocolata doar ocazional, asta deoarece caloriile din ciocolata nu ar fi asemeni caloriilor “normale”. Se pare ca aceste calorii continute de ciocolata va accelereaza metabolismul compensand astfel numarul mare de calorii consumate odata cu mult ravnita bucatica dulce. Prin urmare, anumite ingrediente continute de ciocolata fac din ea un bun aliment de slabit pentru ca ciocolata poate fi definita acum ca fiind caloric neutra. Rezultatele studiului par sa sustina astfel ceea ce declara la un moment dat Katharine Hepburn, actrita celebra pentru corpul ei subtire, cum ca: “Ceea ce vezi in fata ta este rezultatul faptului ca am consumat toata viata ciocolata”.
Conducatoarea studiului, Dr Beatrice Golomb de la Universitatea din San Diego (California) a declarat cu prilejul publicarii rezultatelor studiului ca nu numai numarul de calorii conteaza atunci cand studiem efectele lor asupra greutatii corpului nostru ci si compozitia acestora.
Autorii studiului au cercetat comportamentul privind consumul de ciocolata a 972 de indivizi. S-a constatat astfel ca persoanele care consumau ciocolata de mai multe ori pe saptamana decat media, aveau un indice de masa corporala (IMC) mai mic, in ciuda faptului ca nu consumau mai putine calorii decat restul si nici nu faceau mai mult sport. Studiul nu a luat in considerare tipul de ciocolata consumat sau cantitatea. Autorii studiului avertizeaza insa ca rezultatele studiului nu se aplica pe toate produsele care contin ciocolata ca si ca unii oameni pot lua in greutate in ciuda faptului ca mananca doar cantitati mici de ciocolata. Rezultatele studiului intaresc insa concluziile unor studii precedente efectuate pe soareci care aratau efectele benefice ale unor substante chimice continute in ciocolata asupra organismului, inclusiv accelerarea metabolismului.
Studii anterioare asupra beneficiilor consumului de ciocolata au aratat ca acest obicei poate duce la scaderea riscului de boli de inima sau de accidente cerebrale, scaderea tensiunii arteriale si la scaderea riscului de a suferi de diabet zaharat.
Comentarii recente