Pe 13 iunie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” își deschide porțile pentru liceenii și studenții la Artă Plastică (atât învățământ de stat, cît și privat), pentru studii de desen ale corpului uman.
Pe 13 iunie, de la orele 10.00 până la ora 20.00, liceenii și studenții la Artă Plastică au acces în expoziție, pe bază de carnet de elev sau student vizat la zi, pentru a putea desena exponatele. Viitorii artiști vor avea oportunitatea unică de a schița corpul uman așa cum nu l-au mai văzut vreodată, urmărind noțiuni de anatomie și perspectivă. Au la îndemână astfel o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Pentru a proteja integritatea exponatelor, participanții la program sunt rugați să se rezume exclusiv la schițe și crochiuri în cărbune sau creion, și să nu aducă alte materiale.
Spațiul expozițional deschis studiului (galeriile ce prezintă sistemul muscular și sistemul osos) poate găzdui grupe de maxim 10 persoane (cu tot cu șevalete). Grupele vor fi organizate în intervalele 10.00 – 12.30; 12.30-15.00; 15.00 – 17.30; 17.30 – 20.00. Înscrierile se fac până pe data de 12 iunie, ora 20.00 (în limita locurilor disponibile) la adresa ca@events.ro sau la telefon 07300 30 991. Biletul pentru participanții la program costă 20 de lei.
Expoziția „THE HUMAN BODY” include peste 200 de exponate – corpuri umane reale (integrale sau secțiuni) care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează. Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende. Expoziția ”THE HUMAN BODY” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.
Expoziția este deschisă până pe 30 iunie inclusiv. Biletele sunt disponibile în continuare în rețeaua Eventim și la casa de bilete a muzeului. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.
Comentarii recente