Ei bine da! Exista si astfel de creaturi norocoase. Rechinii sunt imuni la toate bolile cunoscute pana in prezent, inclusiv la cancer. Scheletul rechinilor nu este alcatuit din oase, ci din cartilagii, niste tesuturi dure, fibroase, din care sunt alcatuite urechile si nasul oamenilor.
In loc de solzi, rechinii sunt acoperiti cu niste “mici piroane”, un soi de dinti, care sunt atat de ascutiti incat pielea de rechin a fost folosita mult timp pe post de smirghel. Se crede ca anumite specii de rechin de dimensiuni mari, inclusiv Marele Alb, isi schimba sexul cand ajung la o anumita varsta, devenind femele, pentru a asigura continuitatea speciei lor.
Desi rechinii sunt considerati unele dintre cele mai periculoase animale, atacurile letale asupra oamenilor sunt mai putin numeroase decat alte incidente fatale pentru om. PressExposure a realizat o cercetare in acest sens ajungand la urmatoarele concluzii: “SUA are o populatie de 300 de milioane de locuitori. Sansele de a fi victima unui rechin sunt de 1 la 8 milioane.
Prin comparatie, sansele de a muri in urma unei banale cazaturi pe scari sunt de 1 la 200 000. Sansele de a muri in urma unei intepaturi de albina sau viespe sunt de 1 la 5 900 000. Sansele de a muri lovit de trasnet sunt de 1 la 4 300 000. Sansele de a te ineca in propria cada din baie sunt de 1 la 800 000. Alte amenintari la adresa vietii voastre, mai mari decat posibilitatea de a fi atacat de un rechin sunt: reactiile adverse la medicamente (1 la 7 milioane), posibilitatea de a muri lovit de un obiect zburator (1 la 400 000), lovit de o masina agricola ( 1 la 500 000) sau posibilitatea de a muri intr-un accident de masina (1 la 6 000).
Comentarii recente